Saturday, October 2, 2010

Nantikan daku di sana...Entah la….apa nak dinamakan perasaan ni…sedih pun ada,gembira pun ada…bercampur-baur perasaan….huhuhu,gembira pasal dah berjaya habis 4 tahun ‘ala tul…sedih pasal hilang seorang sahabat dalam perjuangan ni.

Tapi bila difikir-fikirkan balik,ada baiknya sebab tujuan asal untuk bermukim dekat sini ialah untuk ‘ke sana juga’. Ke mana tu? Ke Malaysia. Sebab apa? Sebab dalam Al-Quran ada menyebut,surah at-taubah : 122, “Dan untuk memberi peringatan kepada kaumnya apabila mereka telah kembali agar mereka dapat menjaga dirinya”.

Point kat situ ialah “apabila telah kembali”. Pulang ke Malaysia dengan membawa bekalan ilmu yang dicari di Mesir ini untuk membawa satu perubahan kepada umat tanah air. Memang dari pandangan orang selalunya benda tu agak mustahil tapi ana cukup yakin dan percaya kepulangan sahabat ana ini akan memberikan satu keajaiban kepada masyarakat.


Sebab apa boleh cakap macam tu? Sebab aku kenal siapa sahabatku ini. Walaupun baru bekerja dan berjuang setahun dengan beliau,cukup untuk menyelami kelebihan yang ada pada diri beliau. Pantas berfikir,bijak mencari dan menggunakan ruang yang ada,pandai membahagikan masa,komunikasi baik dan banyak lagi.

Beliau juga merupakan tulang belakang kepada KPIPM. Bertindak sebagai pengukuh dan benteng yang kuat bagi sesiapa yang cuba untuk menghancurkan KPIPM,silap la yop..huhu,tak dapat la….

Dan sekarang ni kita tunggu je generasi baru yang dibentuk oleh beliau. Orang luar jangan ingat beliau pergi tanpa pesan dan peringatan. Dan korang jangan ingat korang boleh melonjak lepas ni. Nak tunjuk belang pulak. Ini peringatan kepada yang cuba menggoyahkan kesatuan yang sudah terbina lama ini. Intima’ Aqidi menjadi pegangan kami,bukan Syakhsi,insyaAllah dengan keberkatan niat untuk menegakkan kalimah Allah,kami akan terus berjuang,berjuang dan berjuang.Kepada sahabatku saudara Mohammad Amin Abd Rahman,semoga perjuanganmu tidak terhenti di sini,berjuang pula di tanah air sana. Nantikan kepulanganku untuk bersama dalam perjuangan di sana. Terima kasih di atas segala baktimu untuk kami. Semoga Allah bersama kita.


1 comment:

Iklaneka

Gambar KPIPM